Borger

Ændrede åbningstider for morgensvømmere i Malik

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I de seneste år har besøgstallet til svømmehallen Malik været støt stigende. I 2017 havde svømmehallen omkring 100.000 gæster, i 2018 var antallet steget til omkring 136.000 gæster og i 2019 har flere end 136.000 gæster besøgt svømmehallen. Som følge af stigningen i antallet besøgende, har Svømmehallen Malik – i samarbejde med Dronning Ingrids Hospital – sporet en bakterievækst i bassinerne. Derfor har Malik i samarbejde med brugerrådet besluttet at rense vandet på en mere effektiv måde end hidtil. Det sker for at formindske bakterievæksten og skabe en god badeoplevelse for alle.

Svømmehallen vil derfor være lukket på tirsdage og torsdage kl. 06:00 – 08:00.

– Når vi renser vandet om morgenen kan vi se en betydelig forbedring i vandets pH-værdi. Samtidig kan vi også mindske vores klor forbrug og reducere chancen for skadelige klorforbindelser i vandet. For os er det vigtigt, at vandets kvalitet er god, så man får den bedste badeoplevelse, forklarer Daniel Kâjangmat Lyberth, der er inspektør i Malik.

Tidligere har Malik renset vandet om aftenen efter lukketid. Som følge af den store tilstrømning af gæster til svømmehallen kan man dog ikke nå at rense vandet tilstrækkeligt ved hjælp af den hidtidige metode. Det skyldes, at bassinerne renses bedst, når al snavs er faldet til bunds i bassinerne, og derfor foretages rensningen af bassinerne nu tirsdag og torsdag morgen kl. 06:00 – 08:00, når snavs er faldet til bunds i løbet af natten.

– I Malik er vi glade for at se så mange gæster hvert eneste år. Når vi får flere i bassinerne, betyder det også, at vi skal holde ekstra øje med bakterievæksten. Vi arbejder selvfølgelig for at skabe den samme gode oplevelse på trods af de ændrede åbningstider, fortæller svømmehalsinspektør Daniel Kâjangmat Lyberth.

Der er fortsat åbent for morgensvømning mandag, onsdag og fredag kl. 06:00 – 08:00.

Se de øvrige åbningstider på Svømmehallen Maliks hjemmeside her.