Borger

25 nye nuummiutter fik set, hørt og smagt på Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq bød byens nye borgere velkommen til Nuuk med en informativ bustur, lækre pindemadder og en flot optræden af lokale musikere.

Det er ingen hemmelighed, at befolkningstallet stiger år for år i Nuuk, og en stor del af stigningen skyldes tilflyttere. Det er man udmærket klar over hos Kommuneqarfik Sermersooq, og derfor blev de nye nuummiutter budt velkommen med en veltilrettelagt bustur, en musikalsk optræden og en smagsprøve på nogle lækre grønlandske råvarer.

Flersproget introduktion til byen

Arrangementet startede med en bustur rundt i byen, hvor guiden på både dansk og engelsk fortalte om blandt andet sportsaktiviteter, og om hvordan sundhedsvæsnet fungerer. Turen tilbydes også på grønlandsk, men ingen af de godt 25 deltagere ønskede det i denne omgang.

Musik og pindemadder på Nuuk Lokalmuseum

Efter godt en times bustur, som kom omkring både Dronning Ingrids Hospital, havnen og Nuussuaq, blev forsamlingen bragt til Nuuk Lokalmuseum, som var godt forberedt på gæsterne.

Musikere optrådte med en interessant blanding af rolig musik og rap på grønlandsk, og til det sidste nummer var der også maskedans.

Lækker mad fra omgivelserne

Afslutningsvis blev der serveret lækre små pindemadder, som bød på det bedste fra det grønlandske spisekammer med både hellefisk, laks og moskusokse.

Desuden fik gæsterne lov til at stille spørgsmål til guiden og at gå rundt og se de spændende udstillinger på museet, inden de tog hjem lidt efter lidt.

Arrangementet er en tilbagevendende begivenhed, så hvis du ikke kom med, så skal der nok komme en ny mulighed. Du skal blot hold øje med Kommuneqarfik Sermersooqs hjemmeside, Facebook- og Instagramprofil.