Borger

Tre principper skal styrke det mentale helbred hos børnehavepersonale

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Forvaltning for Børn og Skole har iværksat et pilotprojekt, som skal styrke det mentale helbred hos børnehavepersonalet. I første omgang er to børnehaver i Nuuk en del af projektet.

I sidste måned blev der afholdt workshops i to af Nuuks børnehaver, hvor personalet blev introduceret til ’De tre principper’. Målet er at styrke medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen, engagement og robusthed.

Kort fortalt er de tre principper en retning inden for psykologien, hvor ideen er at opnå en dybere forståelse for, hvordan det menneskelige sind fungerer.

De tre principper har vist sig at have en markant positiv effekt på det mentale helbred hos kursusdeltagere i lande som USA, Canada, Australien, England, Skotland, Spanien, Norge, Sverige og Danmark. Og der er vel at mærke tale om kursister i meget forskellige omgivelser lige fra amerikanske fængsler til det skotske parlament.

Gode virkninger spredes som ringe i vandet

Viser det sig, at denne nye tilgang har de ønskede virkninger, er forventningen, at det kommer til at gavne dem, det hele handler om, nemlig børnene.

Forskere er i stigende grad enige om, at velvære blandt institutionernes personale betyder, at medarbejderne kan give undervisning og omsorg at en højere kvalitet.