Borger

Sådan kommer du af med juletræet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Vi håber, at I er kommet godt igennem julen og nytårsfejringerne. Fra Sermersooq Affaldscenter vil vi gerne ønske alle et godt nytår med en invitation til at være med til at starte en ny tradition i byen – og en opfordring til at overveje om de ting man vil kassere måske kan bruges af andre. 

En ny tradition? – Vær med til at rejse juletræsskove i byen

Når juletræet ikke længere skal stå og pynte i stuen, og du skal af med det, håber vi at du vil være med til at skabe en ny tradition i byen.  I perioden mellem 1. og 10. januar inviterer vi dig til at aflevere dit juletræ på en af de pladser som er afmærket på kortet nedenfor – hvis der kommer mange, kan vi måske rejse små juletræsskove, som man kan lege og gemme sig i.

Den dyre juletræsfod skal blive hjemme, men hvis du har et træ med ”gammeldags” træfod vil det være fint hvis du lader den sidde på, så juletræet kan stå op. Hvis der er meget sne, kan du også ”plante” dit juletræ direkte i sneen.

Af hensyn til brandsikkerheden må man ikke aflevere juletræet før 1. januar, og der må ikke være pynt på træet, så husk at tage det af – det kan genbruges til næste år.

Efter d. 10. januar bliver træerne samlet ind og neddelt så de kan komme i forbrændingen eller bruges som opfyld rundt omkring i byen. Det er selvfølgelig absolut forbudt at sætte andet end juletræer på pladsen – andet affald skal som sædvanligt afleveres til Affaldscenteret.

 Tænk genbrug og glæd andre med det du ikke selv kan bruge

Juletid er gavetid, og når alle de dejlige nye ting skal tages i brug, må de gamle vige pladsen. Men måske virker de stadig fint, og måske sidder der nogen derude, som lige går og ønsker dig lige præcis det som du gerne vil smide ud?

Vi her på affaldscenteret opfordrer alle til at tænke genbrug også i julen, for der findes rigtig mange gode muligheder for at give gode genbrugsværdige ting og sager nyt liv i nye hjem.

Prøv f.eks. at sætte en annonce på en af de mange KØB-SALG-BYTTE sider på facebook – det er nemt, du gavner miljøet og gør et andet menneske glad – og måske tjener du oven i købet en lille skilling på en god handel.