Borger

Julehilsen fra Affaldscenteret Dagrenovation, åbningstider og juletræs-skove

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Julen og nytåret står igen for døren og du har sikkert travlt med forberedelserne. Som altid hjælper vi dig med at komme af med dit affald – også i juledagene.

Din dagrenovation hentes som sædvanligt i jul og nytår

Vi har aftalt med skraldemændene at de sørger for at din almindelige dagrenovation bliver hentet helt som den plejer både i julen og til nytår, så det behøver du ikke tænke på.  Til gengæld vil vi minde dig om at hvis du har mere affald end der kan være i dit stativ, så skal du selv sørge for at bringe det ud til Affaldscenteret. Det er også vigtigt at du sørger for at adgangsvejen til dit affaldsstativ er ryddet så skraldemændene let kan komme til, og færdes sikkert.   

Ændrede åbningstider for Affaldscenteret og modtagestationen i juledagene.

I juledagene vil åbningstiderne for Affaldscenteret og modtagestationen være lidt anderledes end de plejer.

Affaldscenterets åbningstider mellem jul og nytår:

23. december

Åbent 07.00 – 17.30

24.-26. december

Lukket

27. december

Åbent 07.00 – 17:30

28. december:  

Åbent 09.00 – 14.00

29. december:

Åbent 11.00 – 16.00

30. december:

Åbent 07.00 – 17.30

31. december:

Lukket

1. januar:

Lukket

Tænk genbrug og glæd andre med det du ikke selv kan bruge

Juletid er også gavetid – og når alle de dejlige nye ting skal tages i brug, må de gamle vige pladsen. Men måske virker de stadig fint, og måske sidder der nogen derude, som lige går og ønsker dig det du gerne vil smide ud?

Vi her på affaldscenteret opfordrer alle til at tænke genbrug også i julen, for der findes rigtig mange gode muligheder for at give gode genbrugsværdige ting og sager nyt liv i nye hjem.

Prøv f.eks. at sætte en annonce på en af de mange KØB-SALG-BYTTE sider på facebook – det er nemt, du gavner miljøet og gør et andet menneske glad – og måske tjener du oven i købet en lille skilling på en god handel.

Når juletræet ikke længere skal stå og pynte i stuen, og du skal af med det, håber vi at du vil være med til at skabe en ny tradition i byen.  I perioden mellem 1. og 8. januar inviterer vi dig til at aflevere dit juletræ på en af de pladser som er afmærket på kortet nedenfor – hvis der kommer mange, kan vi måske rejse små juletræsskove, som man kan lege og gemme sig i.

Den dyre juletræsfod skal blive hjemme, men hvis du har et træ med ”gammeldags” træfod vil det være fint hvis du lader den sidde på, så juletræet kan stå op. Hvis der er meget sne, kan du også ”plante” dit juletræ direkte i sneen.

Af hensyn til brandsikkerheden må man ikke aflevere juletræet før 1. januar, og der må ikke være pynt på træet, så husk at tage det af – det kan genbruges til næste år.

Efter d. 8. januar bliver træerne samlet ind og neddelt så de kan komme i forbrændingen eller bruges som opfyld rundt omkring i byen. Det er selvfølgelig absolut forbudt at sætte andet end juletræer på pladsen – andet affald skal som sædvanligt afleveres til Affaldscenteret.

Medarbejderne i Sermersooq Affaldscenter ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.