Borger

Bedre boldbane i bygden

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I de senere år er kunstgræsbaner skudt op i hele landet med en voldsom fart, og nu er der afsat penge til endnu en, som kommer borgerne i Kuummiit til gode.

Fodbolden er i disse år inde i en rivende udvikling i Grønland, og Kommuneqarfik Sermersooq er i dén grad en del af udviklingen.

For tre år siden havde Grønland blot en enkelt kunstgræsbane i fuld størrelse, men nu kan de ikke længere tælles på to hænder. Snart kommer der en til samlingen, og det bliver i Kuummiit, hvor klubben K-64 hører hjemme.

”Det betyder meget både socialt og sportsligt. Der er mange medlemmer af klubben, som er meget glade for initiativet, og det vil helt sikkert forbedre vores muligheder for at kvalificere os til GM.” siger Erik Angenold, som er formand i K64.

Forberedelse og finansiering på plads

Det var en enig kommunalbestyrelse, der godkendte budgettet for 2020, og blandt de mange poster blev der fundet 3,4 mio. kr. til at anlægge en kunstgræsbane i Kuummiit.

De første forberedelser som udjævning og etablering af grøfter er allerede klaret, så nu mangler der bare de sidste og vigtigste, nemlig græstæppet.

Dermed er der udsigt til langt bedre træningsfaciliteter for de lokale fodboldspillere.

Sejr over Danmark i søstersport

Ved glædeligt tilfælde kommer nyheden samtidig med en succeshistorie fra fodboldforbundet KAK, der også gør sig inden for indendørs fodbold (futsal). Der har netop været afholdt Nordic Futsal Cup i Finland, og i tirsdags fik Grønland en sejr på 4-3 over Danmark.