Borger

Årets Ildsjæle 2019 er udnævnt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

For 8. år i træk uddelte borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq initiativprisen Årets Ildsjæl, til borgere som lægger en særlig indsats for dagen, der kommer fællesskabet i byen, bygden eller hele kommunen til gode

Prisoverrækkelsen fandt i år sted i kommunalbestyrelsessalen på rådhuset i Nuuk, hvor de tre vindere var inviteret med venner og familie.

Vinderne, udvalgt blandt de mange indstillede til prisen, blev udnævnt af borgmester Charlotte Ludvigsen, der også overrakte både deres diplomer og præmier.

Vinderne er:

Anne-Mette Holm

For hendes arbejde med børn i Kulusuk og Nuuk, samt psykisk syge unge mennesker.

Igennem Anne-Mettes workshops i sløjd og håndarbejde giver hun børnene og de unge en mulighed for at udtrykke sig. Når håndværket senere bliver udstillet, får de ligeledes en sjælden anerkendelse af deres evner og indsats.

Anda Poulsen

For at skabe et frirum for mænd, hvor de åbent kan snakke om deres følelser.

I et samfund, hvor det kan være svært for mænd at finde nogen at snakke med omkring deres følelser og problemer, har Anda med sit arbejde i ”Nuummi Angutit Oqaloqatigiiffiat” og organisationen ”Nuummi Inngertartut Peqatigiiffiat” formået præcis det.

Esekias Therkelsen

For sit arbejde som leder i foreningen for psykisk syges familier.

Esekias’ indsats for at oplyse og bryde tabuerne om psykisk syge personer, samt at orientere medborgere om følgevirkningerne af at have et psykisk sygt familiemedlem, så alle er indforstået og afklaret, er helt enestående. Esekias kæmper en utrættelig kamp, for at psykisk syge personer skal have bedre forhold.   

Prisuddelingen var en fest

Med over tyve gæster, venner og familie til vinderne, blev priserne uddelt med god stemning og klapsalver.

Da præmien skulle overrækkes, fortalte borgmester Charlotte Ludvigsen, at kommunen desværre ikke har kæmpe checks, hvor gevinsten står med store bogstaver. Hun garanterede dog med et smil, at pengene ville blive sat ind på  deres konto. 

Musikerne Kimmernaq & Frederik prydede arrangementet med musikalske indslag, mens tilhørerne tog for sig af julegodterne.

Se billeder fra arrangementet nedenfor.