Borger

Nuuk Nordisk: The view

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I anledning af Nuuk Nordisk Kulturfestival, fremførte Makka Kleist et teaterstykke, i form af et soloperformanceportræt, i et gammelt fritidshjem blok 2.

Makka Kleist vævede en fortælling for tilskuerne, omkring hvad grønlændere gik gennem i 60´erne og 70´erne da de blev tvangsflyttet.

Teaterstykket handlede om et par, der blev tvangsflyttet fra en bygd og flyttede til boligblokkene i hovedstaden Nuuk. Fra et stille liv med rigeligt arbejde, med forarbejdelse af fangst og proviant, til et moderne liv.

”I starten gik jeg i bad hver dag, vaskede tøj hver dag, for vandet løber jo bare ud af vandhanen, og så tv; nu ved jeg hvad ferie betyder!”, fortalte Makka Kleist.

Med en fortælling der gav følelserne frit løb, fik tilskuerne indblik i de dilemmaer og kontrastfyldte oplevelser der påvirkede mange af de tvangsflyttede.

”Dagen før vi skulle afsted, gik jeg hen til kirkegården, for at ordne mine forældres og mine 3 børns grave. Jeg kunne se at andre gjorde det samme. Vi ville gerne gøre deres grave fine, for der er jo ingen til at kigge efter dem, når vi er flyttet”, fortalte Makka Kleist med tårer i øjnene.

Teaterstykket kan ses frem til søndag den 13.oktober i blok 2.