Services

Nuuk Nordisk Kulturfestival: forestillingen ”Sletten”

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I anledning af Nuuk Nordisk kulturfestival blev der arrangeret et teaterstykke ”Sletten” i et usædvanligt sted i et gammelt fritidsklub ude i blok 6, teaterstykket foregik på en stue, hvor tilskuerne var placeret langs væggen og man bliver fanget af deres skuespil, selve scenen havde kun en bænk og en stol, alligevel kan man ud af vinduet se legepladsen og på den anden side kan man se folk der gik forbi, men alt det er med i selve forestillingen.

Teaterstykket handlede om dansk ægtepar der flyttede til Nuuk og fik tildelt bolig i blokkene, teaterstykket startede med konen og manden der skændes om deres boligforhold.

Manden var villig til at lære grønlandsk og mødte en grønlandsk kvinde som han fik affære med og stoppede ellers affæren, men fandt ud af at han ikke kunne leve uden hende. Det hele blev til trekantsaffære og til sidst fik det en trist ende.

Tilskuerne grinte og nogen græd, skuespillerne stillede nogen spørgsmål til tilskuerne, så på den måde er man vidne til det hele.

Teaterstykket er en succes, fordi det foregik ikke som et normalt teaterstykke skulle foregik, alt var ligesom live.

Skuespillerne Karina Møller, Helene Kvint og Thomas Knuth præstere professionelt og Kim Leine, den nordiske prisvindende forfatter, har skrevet “sletten” til dette store projekt. Dette teaterstykke er baseret på ægte historier om sex og kærlighed og tab.

Teaterstykket foregik i blok 6 i et gammelt fritidshjem, forestillingen havde plads til 28 sidder og i dag tirsdag den 08.oktober kl.14:00 var forestillingen fyld op.