Borger

Alle byskoler i Nuuk får nu iPads

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Projekt KIVITSISA i Kommuneqarfik Sermersooq tager nu næste skridt i udviklingen af kommunens folkeskoler og udleverer skole-iPads til lærere og elever på tre byskoler i Nuuk. Første modtagerskole er denne gang Kangillinnguit Atuarfiat, hvor eleverne modtager iPads i uge 46. Derefter følger Nuussuup Atuarfia i uge 49 og til sidst Atuarfik Samuel Kleinschmidt i uge 2.

Målet med projekt KIVITISISA og udleveringen af iPads er, at der i skolen udvikles en mere undersøgende og projektorienteret tilgang til læring. Det skal fremme elevernes motivationen og læringen. Eleverne klædes dermed på til arbejdsopgaver båret af samarbejde, innovation og skaberglæde.

Det er en tilgang, som ligger i forlængelse af tankerne bag skoleloven, Atuarfitsialak. Ved udleveringen af skole-iPads til elever er forældrene de glade modtagere på børnenes vegne. Forældrene vil i forbindelse med udleveringen få et oplæg om projekt KIVITSISA samt gode råd om, hvordan de er med-ansvarlige for, at deres børn bruger iPaden på en god måde til gavn for deres læring. Skolerne sender officiel invitation til forældrene vedr. udleveringen af skole-iPads.