Borger

Over broen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Godt 250 Nuummiutter var mødt op for at fejre indvielsen af den nye bro fra Pukuffik til havnen ved at deltage i Over broen-løbet. Nogle havde taget rulleskøjterne, løbehjulet eller cyklen, mens andre havde iført sig løbeskoene.

”Jeg tror vi er mange der har glædet os til åbningen af den nye bro. Den nye vej får en vigtig betydning for lokalområdet, da trafikken bliver langt sikrere, fordi den tunge trafik fra den nye atlanthavn ledes udenom boligkvarteret. Vejnettet vil helt sikkert blive aflastet og der vil være en mere glidende kørsel i myldretiden og bilisterne kommer til at spare tid,” sagde Borgmester Charlotte Ludvigsen i sin åbningstale.

Hun sluttede talen med at ønskede Nuummiutterne tillykke med deres nye bro, inden hun klippede den røde snor over og officielt åbnede broen.

Over broen-løbet var arrangeret i tæt samarbejde mellem Runderful Nuuk og Kommuneqarfik Sermersooq.