Borger

Miilu fik opkaldt vej efter sig

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den nye vej går mod den nye anstalt med udsigt til Godthåbsfjorden.

Viceborgmester Uju Petersen deltog i vejnavngivningen sammen med efterkommere af Miilu lars Lund.

”Jeg er stolt og beæret over at vi kan opkalde en vej efter Miilu – nemlig Miilup aqqutaa. Han fortjener at blive husket. Han fortjener at blive markeret. Han fortjener at blive mindet – hver eneste dag, når Nuuks befolkning benytter sig af hans vej”, sagde Uju Petersen.

Miilu var en stor kulturpersonlighed. Han blev uddannet på Ilinniarfissuaq som kateket og lærer, og valgte senere at bygge videre på sin uddannelse i Danmark. I 1970 gik han i gang med at arbejde med den grønlandske retskrivning som formand for Sprog- og Retskrivningsudvalget. Miilu har haft stor indflydelse på det grønlandske sprog og i en årrække var han en kendt og populær deltager i KNR-radioprogrammet Aperiinnariarit.