Borger

Vellykket første afhentning af affald med North Viking

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I denne uge lagde North Viking, det måske kommende affaldsskib for ESANI a/s, til ved RAL’s containerkaj med lasten fuld af 905 tons affald fra Østkysten. Turen både til og fra Tasiilaq er gået godt, og hos ESANI a/s betragtes denne første afhentning som en succes.

Skibet er lastet med metal

Efter losning af affaldet fra Tasiilaq er North Viking nu på vej mod Grenå i Danmark, tungt lastet med 1.106 tons metal- og jernskrot, som skal til genanvendelse hos Stena Recycling.

Frank Rasmussen, direktør for ESANI a/s, takker alle der har hjulpet til: ”Både i forbindelse med losning og lastning af skibet skal der lyde stor ros til RAL for brug af deres containerkaj samt til entreprenørfirmaerne Larsen og Co.,  Byens Entreprenør, Arctic Transport og Godthåb Transportservice, som alle har assisteret ved losning og lastning.”

Efter turen til Danmark skal North Viking planmæssigt videre til Østkysten og Nordgrønland, hvor det skal hente affald og mere metalskrot.

Midlertidig opbevaring og hotel til affald

Affaldet som nu og fremover indsamles fra Grønlands øvrige byer og bygder, skal efter planen oplagres i et såkaldt affaldshotel i Nuuk, og brændes i det eksisterende forbrændingsanlæg, indtil de nye anlæg står klar.

Også i Sisimiut skal der bygges et affaldshotel, og det er planlagt at affaldshotellerne i Nuuk og Sisimiut skal stå klar i løbet af efteråret 2019 og foråret 2020. I Sisimiut vil det emballerede affald herefter blive oplagret i affaldshotellet, til det kan brændes i det nye forbrændingsanlæg.

Læs mere her: esani.gl