Borger

Rolf; Jeg er glad for storkommunen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq fejrer 10 år. Det er 10 år siden at kommunerne blev sammenlagt og i løbet af de år har kommunen været i en rivende udvikling. Vækst, udvikling, effektiviseringer og nye muligheder er blevet skabt igennem årene og fundamentet til fremtidens kommune er lagt.

Hvad er status? Hvordan er de sidste 10 år gået? Hvad er godt og hvad er mindre godt? Vi har spurgt nogle kommunalpolitikere om deres holdninger.

I de kommende dage kan i på vores hjemmeside læse om hvad politikerne mener om kommunesammenlægningen.

Rolf Pike har altid stort set kommunesammenlægningen som noget positivt, men han ved godt, at ikke alle deler hans mening om dette.

Rolf Pike boede i Qaqortoq da Kommuneqarfik Sermersooq blev til i 2009. Han kom til Kommuneqarfik Sermersooq året efter. Den dag i dag bor han stadig i Ittoqqortoormiit. Allerede dengang havde han positive tanker om kommunesammenlægningen. Han tænkte at det ville gavne de mindre byer.

”Jeg så det sådan dengang, at de små byer og bygder ville kunne få hjælp til at klare det, der var for svært at løfte, i de enkelte kommuner. Der kunne man som storkommune samarbejde og gøre det lettere for de mindre byer,” fortæller Rolf Pike.

 Og den holdning har ikke ændret sig de i løbet af de sidste ti år. Han blev valgt ind som medlem af kommunalbestyrelsen i 2017, og har allerede været med til mange møder, og dermed også været med til at gøre en forskel. Og det er noget han er stolt af.

”Det kan godt være, at der er nogen der ikke deler min holdning, men jeg har et ønske om at vi forbliver en storkommune,” siger Rolf Pike.

”Der er så mange gode grunde til at kunne lide arbejdet, selvom det selvfølgelig ikke altid er lige let” fortæller Rolf Pike.