Borger

På job med asfaltarbejderen : Jeg kører Batmobilen!

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Julisolen skinner og dampen fra den varme friskblandede asfalt omslutter arbejderne som en tåge. Vinteren er hård for vejene i Nuuk og sæsonen, hvor asfaltarbejdet kan udføres er kort.

”Vi starter asfalteringen, når sneen er smeltet og fortsætter til kulden kommer, så vi har travlt om sommeren. Der er ikke tid til at holde ferie, og rensdyrkødet må vi købe på brættet,” fortæller 57-årige Kristian ’Kari’ Mathæussen, som er asfaltarbejder i Kommuneqarfik Sermersooq.

”Nogle gange må vi arbejde om natten, hvis det er inde i byen, hvor der køre mange biler om dagen,” fortsætter han.

Sidste år overtog Kristian ’Kari’ Mathæussen ”Batmobilen” – maskinen, som sprøjter Bitumen på underlaget og binder asfalten.

”Jeg kan bedst lide at arbejde med maskiner. Asfalten er meget tung, så det er hårdt arbejde,” smiler Kristian ’Kari’ Mathæussen inden han fortsætter med at skovle asfalt på gangstien på broen, der skal forbinde den nye havn med Nuussuaq.

Kristian ’Kari’ Mathæussen arbejdede for kommunen i 80’erne og 90’erne, og kom tilbage i 2009 som asfaltarbejder. Om vinteren, når han ikke har travlt med at lægge asfalt, rydder han sne på trapperne, som forbinder byen, ved kommunens institutioner og rådhuset.

”Jeg elsker at arbejde ude i den friske luft, og når man fryser lidt, så knokler man lidt hårdere for at få varmen,” slutter han.