Borger

Fejring af grønlandsk verdensmester

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ukaleq Slettemark blev hyldet for hendes store præstationer og for at være et forbillede for andre unge i Grønland

Blandt sine mange gode resultater vandt den 17-årige atlet guld til ungdomsverdensmesterskaberne i skiskydning i januar 2019. Med et fokus på denne flotte præstation, afholdte Kommuneqarfik Sermersooq reception for verdensmesteren.

Borgmester Charlotte Ludvigsen: ”Det Ukaleq Slettemark har opnået er rigtig stort. Det er ikke hver dag at en grønlænder bliver verdensmester, og det er vigtigt at vi støtter op om de unge rollemodeller. Derfor fejrer vi i dag Ukaleq.”

Under receptionen takkede Ukaleq for arrangementet og uddybede: ”Det er dejligt at mærke når folk værdsætter den indsats der ligger bag den her præstation, og jeg håber at det er med til at gøre noget for udviklingen og interessen for idræt i Grønland. Jeg ved selv hvor stor en præstation det er, for jeg ved hvor meget jeg har lagt i det.”

Om titlen har haft indvirkning på hendes liv, og om hendes fremtidsplaner fortæller Ukaleq: ”Måske mærkeligt nok er mit liv stort set det samme som før og efter verdensmesterskabet, nu laver jeg bare lidt flere interviews. I løbet af i år og i starten af næste skal jeg til en masse løb, hvor jeg ser frem til at gøre det mindst lige så godt.”

Se billeder fra arrangementet nedenfor.