Borger

Borgmester: Vores forskellighed er en styrke

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester: Vores forskellighed er en styrke

Kommuneqarfik Sermersooq fejrer 10 år. Det er 10 år siden at kommunerne blev sammenlagt og i løbet af de år har kommunen været i en rivende udvikling. Vækst, udvikling, effektiviseringer og nye muligheder er blevet skabt igennem årene og fundamentet til fremtidens kommune er lagt.

Hvad er status? Hvordan er de sidste 10 år gået? Hvad er godt og hvad er mindre godt? Vi har spurgt nogle kommunalpolitikere om deres holdninger.

I de kommende dage kan i på vores hjemmeside læse om hvad politikerne mener om kommunesammenlægningen.

Borgmester Charlotte Ludvigsen mener at kommunesammenlægningen har været positiv og givtige for alle.

”Selvfølgelig er der altid plads til forbedringer, men generelt set har sammenlægningen været vellykket”, mener borgmesteren.

Hun husker selv tydeligt samfundsdebatten for 10 år siden.

”Jeg fulgte med i debatten omkring den kommende sammenlægning og syntes det var en spændende tid vi gik i møde. Man gik fra at være 18 kommuner til 4 kommuner og i dag har man 5 kommuner. Det giver mening for et land med 56.000 indbyggere.

Dengang var jeg optimist og det er jeg stadig. Jeg synes vi har valgt den rigtige vej. Der vil altid være udfordringer, men vi er på rette kurs. Vi skal hele tiden tilpasse os til udviklingen, for verden står ikke stille.

”Vi er en stor og rig kommune på mangfoldighed, kultur og et unikt samfund – fra vest til øst og det er en kæmpe styrke vi har”.

”I de sidste 10 år har vi været i en rivende udvikling og den økonomiske vækst har givet os råd til at investere i menneskelig udvikling. Levestandarden er hævet og vi har fået bygget institutioner, blandt andet et nyt plejehjem i Paamiut, børnehave- og vuggestue i Tasiilaq samt ældrekollektiv i Ittoqqortoormiit”.

Charlotte Ludvigsen overtog borgmesterposten i juni 2019 da tidligere borgmester Asii Chemnitz Narup valgte at trække sig fra politik.

”Det er et kæmpe ansvar jeg har påtaget mig, men jeg trives og jeg har et godt samarbejde med de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer. 10 år er gået og vi går en spændende tid i møde.  Det er vigtigt vi står sammen, så vi kan skabe de bedste vilkår for byer og bygder, i Kommuneqarfik Sermersooq”.