Borger

Aalborgdage: Nye ideer til fremtiden

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Gennem de seneste fire år har Aalborg Kommune og Kommuneqarfik Sermersooq haft en konkret og forpligtende samarbejdsaftale. Den aftale har blandt andet resulteret i at arbejdsløse grønlændere i Aalborg har fået hjælp til at vende hjem, at Sermersooq kunne låne socialrådgivere af Aalborg Kommune og at virksomheder i Sermersooq kunne få gratis rådgivning om EU-støtte.  I forbindelse med Aalborgdage i Nuuk skal denne aftale fornyes.

Fungerende borgmester Uju Petersen deltog sammen med Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og en række politikere og embedsfolk fra de to kommuner i går, torsdag den 15. august, i en politisk workshop i Katuaq. Målet var at komme med ideer til hvordan samarbejdet kan udvikles, så det i fremtiden vil gøre endnu mere gavn for de to kommuners borgere.

”Vores samarbejde med Aalborg betyder utroligt meget for vores kommune, og det var dejligt at se at der er så mange gode ideer til nye områder vi kan samarbejde på”, siger Uju Petersen.

Blandt de ideer der blev vendt på mødet, var et fælles testcenter for grøn teknologi, samarbejde på skoleområdet og samarbejde omkring byplanlægning.

De to kommuner skal nu arbejde videre med ideerne, for at gøre dem til del af en ny samarbejdsaftale.