Borger

Aalborg-dage 2019

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq er de kommende dage vært for Aalborg-dage, hvor en stor delegation fra Aalborg gæster Nuuk. Den består af repræsentanter fra erhvervsfolk, kultur repræsentanter, politikkere, embedsmænd og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

“Vi i Kommuneqarfik Semersooq sætter stor pris på vort samarbejde med Aalborg Kommune. Det er mere end en fragtforbindelse der forbinder vore to kommuner,” fortæller fungerende borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq,Uju Petersen. Han fortsætter ”Samarbejdet har gavnet både borgerne og erhvervslivet i begge kommuner, samt de politiske organisationer såvel som kulturlivet.”

Aalborg-dage afholdes hvert andet år, hvor Nuuk og Aalborg skiftes til at være vært. Dette års stort anlagte program byder blandt andet på en erhvervskonference med temaerne arbejdskraft, rekruttering, opkvalificering og uddannelse. Dernæst er der virksomhedsbesøg og en politisk workshop på programmet.

”Kulturelt får vi fint besøg af Aalborg symfoniorkester, som vil optræde rundt omkring i byen for dens borgere, blandt andet vil de spille for personale og patienter på Dronning Ingrids Hospital og på et af vore plejehjem,” fortæller Uju Petersen.

Aalborg symfoniorkester optræder også til en række offentlige arrangementer. Torsdag d. 15 august kl. 19-20 spiller deres strygeensemble koncert i Hans Egede Kirke og deres træblæsere spiller i Nuuk Center på lørdag d. 17 august kl. 11.

Lørdag aften d. 17 august er der venskabskoncert i Katuaq med Aalborg symfoniorkester, Josef Lund Josefsen, Nina Kreutzman og Arnannguaq Gerstrøm, hvor Arnannguaq Gerstrøm har komponeret et værk specielt til lejligheden. Billetter fåes i Katuaq, og der er gratis entré.

”Vi ser frem til at byde den Aalborgensiske delegation velkommen til Kommuneqarfik Sermersooq, og glæder os til at opleve Aalborg symfoniorkesters koncerter. Vi er meget taknemlige for de sponsorer, som har gjort symfoniorkestrets rejse til Nuuk mulig,” slutter Uju Petersen

Følgende sponsorer har sponsoreret Aalborg symfoniorkesters rejse til Nuuk:

o   Augustinus Fonden

o   Spar Nord Fonden

o   Det Obelske Familiefond

o   Musikkens Hus i Aalborg

o   Aalborg Symfoniorkester

o   Aalborg Havn A/S

o   DC supply

o   Blue Water Shipping Greenland

o   Sermersooq Business Council

o   Kommuneqarfik Sermersooq

o   Aalborg Kommune

o   Arctic Consensus