Borger

På job med rådhusbetjenten: Jeg elsker mit arbejde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Anthon Joelsen har arbejdet som rådhusbetjent i Kommuneqarfik Sermersooq i snart 9 år. Han er et velkendt ansigt i kommunen og sammen med de andre 3 rådhusbetjente sørger han for alt hvad der kommer ind og ud af post til kommunen.

”Vi har et dejligt arbejdsmiljø og det vigtigste for mig er et godt sammenhold blandt mine kolleger.”

Ifølge Anthon Joelsen er der sket meget de sidste 9 år, han har været ansat som rådhusbetjent.

”Takket være digitaliseringen, er det ikke så stressende mere. Før var der meget mere post som skulle hentes og bringes ud til borgerne og til kommunens ansatte.”

Anthon Joelsen og hans kolleger starter typisk en arbejdsdag med at hente post blandt kommunens afdelinger og derefter uddelegerer de posten.

”Selvom man ikke ser os så tit, så er vi der. Vi henter post 2 gange om dagen til de forskellige afdelinger, så vi har altid rimeligt travlt, men heldigvis har vi et godt sammenhold”.

Udover at dele post ud, laver betjentene også bestillinger. De har et tæt samarbejde med kommunens viceværter.

”Lige nu er en af vores viceværter alene på grund af ferie, så jeg skal hjælpe ham. Vi skal ud til vores lager og hente en reol. Jeg skal hjælpe ham til klokken 15 i dag, og derefter skal jeg hen til mine kolleger indtil jeg får fri senere i dag”.

”Inden dagen er omme skal vi ligeledes samle 8 nye skriveborde som skal være færdige i dag”, siger Anthon Joelsen.

Udover de mange forskellige daglige opgaver, har betjentene også ansvaret for at åbne og lukke rådhuset, sørge for ro og orden i åbningstiden samt at stå for flagning.