Borger

På job med børnepasseren

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Solen skinner udenfor og stemningen er dejlig inde i Nuuks ældste børnehave Ernutaq, som betyder børnebørn. Børnene griner og spiser frugtstang og i mellemtiden træder Nukannguaq Grønvold ind fra morgenmødet og hilser på alle i lokalet.

Hun arbejder som medhjælper og passer børnene, mens forældrene er på arbejde.

”Når børnene siger farvel til deres forældre og græder, er vi dem der trøster børnene. Den bedste følelse for mig, er når jeg kan få børnene glade igen lige efter forældrene er gået”.

Inde i stuen er der 17 børn og de er fordelt på to borde.

”I dag er det første gang vi samler børnene sammen med den anden børnehave Sisi. De besøger vores børnehave på grund af sommerferie.

Nukannguaq Grønvold går hen til en lille ulykkelig pige der lige har sagt farvel til sin mor. Hun snakker med pigen og viser hende nogle billeder og et par minutter efter er pigen glad igen.

”Det vigtigste for mig er, at give noget tilbage til børnene. Et af dem kan være at få dem til at føle sig tryg, når de er i børnehaven”.

Nukannguaq Grønvold og hendes kolleger passer ikke kun på børnene, de har nemlig også andre opgaver.

”Jeg mødte klokken 7 i dag og da vi kom på arbejde, tjekkede vi om alt var i orden, både inde i børnehaven og udenfor, for nogle gange kan der være farlige genstande på legepladsen. For der plejer at være nogen ude på legepladsen om natten”.

Da klokken slår 9:45 er alle børnene i stuen stille, da deres navne bliver råbt op og de skal snakke om dagens planer. Efter et par minutter er der jubel fra børnene, og Nukannguaq Grønvold forklarer dem at de skal på en lille fjeldtur ved det gamle Nuuk, Nuutoqaq.

”Den bedste følelse er når børnene er glade og den værste er når de kommer til skade. De er ligesom ens børn. Man vil jo gerne det bedste for dem, siger hun.

Nu skal børnene på toilettet og derefter skal de tage deres overtøj på, for de skal nemlig ud og nyde det gode sommervejr.

Børnehaven Ernutaq er en mellemstor institution og er normeret til 35 børn fra 3 – 5 år og den ligger i byens centrum.