Borger

Rådhusbetjentens lange arm

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Anthon Joelsen er én af de tre rådhusbetjente der sørger for, at der er ro og orden, når du skal sætte din stemme.

”Valgstedet skal være neutralt, og folk må ikke komme ind med flag og balloner der viser et parti, så er vi her for at gøre vælgerne opmærksomme på, at de skal lægge det væk når de skal ind og stemme”, fortæller Anthon Joelsen.

Det er 8. gang at han som rådhusbetjent står og holder vagt. Her står han ved indgangen, og hilser på folk der kommer ind. Anthon Joelsen skal også holde øje med folk der er for fulde. ”Det er ærgerligt hvis de gerne vil give deres stemme, men hvis de er fulde eller for højrøstet, bliver vi nødt til at følge dem med udenfor, folk der er fulde kan ikke stemme”, forklarer Anthon Joelsen.

Som rådhusbetjent er man forpligtiget til at holde vagt ved hvert valg. ”Vi er dem der lukker og slukker for valgstedet, når alle stemmer er talt op. Alt skal være ryddet og se ordentligt ud, når vi forlader stedet igen”, forklarer Anthon Joelsen.