Borger

Paamiut gjorde rent

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgerne i Paamiut havde fornyligt oprydningsdag, hvor mange borgere deltog i Saligaatsoq.

Børn, unge, voksne og ældre var alle med til at gøre rent i byen. Her blev der udleveret sorte sække og små fryseposer. Fryseposerne var til dem der ønskede at samle cigaretskodder.

Rundt omkring i byen gik folk i gang med at rydde op. Det kolde vejr lagde ikke en dæmper for at skulle være med til at give en hånd. Med varmt overtøj, huer og vanter gik folk glade og samlede skrald sammen. Stemningen blandt folk var god, og børnene gjorde det til en leg at samle skrald.

Der var store præmier på spil til dem der havde været med til at rydde op i byen. Legetøj, kasketter, mobiler, rulleskøjter og en 1.præmie på 3.000 kroner var bare noget af det, som man kunne være heldig at vinde. Efter to timer samledes borgerne i Paamiut uden for kommunen. Sække med skrald blev afleveret og folk stod med flere kuponer i hånden, i håb om at vinde.

Til sidst kom det spændende, lokaludvalgets formand Lucia Møller-Grønvold stod klar med mikrofonen, og trak det ene lod op efter det andet. Flere glade vindere kom op for at modtage deres præmier, og folk klappede. Afslutningen på Saligaatsoq 2019 i Paamiut blev et samlingspunkt for hele byens borgere.