Borger

Nyt alderdomshjem i Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der var lagt op til fest, da det nye alderdomshjem i Paamiut skulle indvies.

De kommende beboere, håndværkere, bygherrer de unge fra Piorsaavik og alle der har hjulpet til, i forbindelse med at bygge plejehjemmet, var alle inviteret med, da der var officiel åbning af det nye alderdomshjem.

Det nye plejehjem har i alt 24 værelser, og er på 5 etager.

Borgerne stod spændte og så på, da snoren blev klippet over af ældste beboer på alderdomshjemmet, Bolethe Samuelsen sammen med kommunalbestyrelsesmedlem Harald Bianco. Folk klappede og råbte ”hurra!”.

Der blev også budt på rundvisning til de nysgerrige, hvor lederen af det nye alderdomshjem Jane A. Hegelund, stolt viste den nye bygning frem.

Kaffemik og gaver

Åbningen og festen var til ære for de kommende ældre beboere, og derfor måtte borgerne pænt vente udenfor. Leder af alderdomshjemmet, Jane A. Hegelund holdte tale for gæsterne.

En gave fra den daværende borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, et maleri lavet af Buuti Pedersen blev også givet til plejehjemmet.

Jane A. Hegelund takkede i sin tale, både håndværkerne og de unge som har hjulpet til, med at bygge huset. Hun fortalte hvor meget både de kommende beboere og personale har glædet sig til at flytte til noget nyt. ”Når vi flytter, så lægger vi vores gamle liv bag os, og sammen skal vi lære det nye hus at kende. Det er nye tider, og vi glæder os alle sammen til at flytte herover”, sagde Jane A. Hegelund.

Det nye plejehjem og sundhedscenteret ligger i forlængelse af hinanden og på den måde sikre man, at medarbejdere og ledere får et tæt samarbejde og mulighed for at sparre med hinanden.

Lederen af det nye alderdomshjem, Jane A. Hegelund fortæller, at beboerne glæder sig til at flytte ind i de nye omgivelser.

”Værelserne på det nye plejehjem er meget større, og beboerne får deres eget bad og køkken, og det er noget de har set frem til”.

Der er en afdeling for de ældre der har brug for pleje, og en demensafdeling.

”Det er rart at vi kan få det adskilt. Det har før givet anledning til forvirring, da vi i det gamle plejehjem ikke havde nogle bestemte afdelinger”.  

Der går dog et stykke tid før de kommende beboere kan flytte ind. Telefoner og internet skal først installeres, og gardinerne vil først komme lidt senere.

”Det er vigtigt for de ældre at have et privatliv, og derfor flytter ingen ind, før alt er klart”, siger Jane A. Hegelund.

 Alderdomshjemmet har endnu ikke fået et navn.