Borger

Nuutoqaq-forkæmper er gået bort

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tidligere journalist, forfatter og landsstyremedlem for Kultur, Kirke og Undervisning, Stephen Heilmann er afgået ved døden efter kort tids sygdom – 77 år gammel.

Stephen Heilmann var en kendt radiostemme i mange år, både i radioavisen og i KNR radio’s  kulturafdeling.

Da han gik på pension dedikerede han sin fritid til foreningen ”Nuummi Eqqaamasat – Nuuk lokalhistoriske forening” der blandt andet arbejder for at bevare det gamle Nuuk, også kaldet Nuutoqaq.

Han var en af frontfigurerne der samlede underskrifter ind for at standse de kommende planer om at bygge en ny Inatsisartut-bygning på Aqqaluks plads. Efter underskrift-indsamlingen sagde Stephen Heilmann til pressen: ”Det næste skridt i vores kamp for fredning af hele Nuutoqaq, er omådet fra Hans Egedesvej til Orsiviup Nunngua, og vi vil kæmpe for, at alle borgere fortsat skal kunne benytte hele området – og ikke kun nogle formuende borgere. Området fra Tasersuaq til Orsiviup Nuunngua er nemlig Nuuks oprindelse”, sagde han blandt andet.

Nuummi Eqqaamasat modtog i 2015 Kommuneqarfik Sermersooq’s initiativpris, netop fordi foreningen skaber interesse for Nuuks historie og det er deres fortjeneste, at der er kommet et nyt lokalhistorisk museum i Nuuk.

Med Stephen Heilmanns død har Grønland mistet en stemme der kæmpede for landets historiske fortælling. Hans synlighed i samfundet vil blive savnet.

Stephen Heilmann efterlader sin kone, børn og børnebørn.

Æret være Stephen Heilmanns minde.

Asii Chemnitz Narup

Borgmester, Kommuneqarfik Sermersooq.