Borger

Kommune og sundhedsvæsenet indleder tæt samarbejde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Paamiut-aftalen blev i eftermiddag underskrevet af borgmester Asii Chemnitz Narup og Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale anliggender og Justitsvæsen, Martha Abelsen.

”Det er virkelig en god og glædens dag for borgerne i Paamiut og ikke mindst for de ældre i byen”, siger borgmester Asii Chemnitz Narup og fortsætter:

”Det nye plejehjem og sundhedscenteret ligger i forlængelse af hinanden og det betyder at vi kan tilbyde tryghed, omsorg og pleje til de ældre. Med et helt nyt hjem, har de ældre i Paamiut fået nye omgivelser, som ligger midt i byen og hvor de ældre kan følge med i livet omkring bymidten. Det er en stor dag for os alle. Den nye aftale sikrer, at de ældre får en højere livskvalitet. Stort tillykke til alle i Paamiut”, siger Asii Chemnitz Narup.

Paamiut-aftalen mellem Sundhedsvæsenet og Kommuneqarfik Sermersooq sikrer, at medarbejdere og ledere i Paamiut får et tæt samarbejde og muligheden for at sparre med hinanden. Aftalen skaber også mulighed for, at parterne i fællesskab kan høste stordriftsfordele i forbindelse med blandt andet transport og madproduktion.

Naalakkersuisoq Martha Abelsen udtaler: ”Jeg er rigtig glad for at den sundhedsaftale der tidligere er indgået, nu følges op med Paamiutaftalen. Aftalen er et godt eksempel på hvordan vi kan udbygge samarbejdet på tværs af sektorer og som jeg forventer mig meget af. Jeg ønsker kommunen og de ældre i Paamiut, stort tillykke med det nye plejehjem og med det kommende samarbejde”.