Borger

Er du i tvivl – så hjælper de dig

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgerservicestanden på valgstedet står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl.

”Mange førstegangsvælgere kommer til os, blot for at sikre at de faktisk godt kan stemme”, fortæller Louise Ottosen, som er en af de kvinder, der står bag borgerservice standen.

Hvis man ikke står på valglisten, er det også her, man får hjælp. ”Her bliver det dobbelt tjekket, om man står på listen. Oftest er det fordi at man har glemt at skifte adresse i tide, og derfor ikke kan stemme”, siger Louise Ottosen.

Hendes kollega Nivikka Olsen forklarer at det er vigtigt at have en adresse i den by, man stemmer i. Man kan altså ikke stemme hvis man er på ferie fra Tasiilaq i Nuuk, selvom det er den samme kommune. ”Det kan godt være lidt svært at forstå, fordi man bor i den samme kommune, men her forklarer vi vælgerne, at der kun kan stemmes fra hver enkelt by”.

Det er ikke kun folk der er i tvivl der får hjælp. Er man gangbesværet, kan man ringe til borgerservicestanden, og oplyse at man ikke selv kan komme hen til valgstedet, og derfor er nødt til at blive hentet. Det hedder særkørsel og er et tilbud til alle gangbesværede.

Er du gangbesværet kan du ringe til disse numre:

Ittoqqortoormiit: 59 93 99

Nuuk: 555252 / 551256 *Nye numre

Paamiut: 49 92 07 / 36 76 77

Tasiilaq: 59 82 15