Borger

Det bliver nemmere at se ledige tider i sportshallerne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

”Vi har fået et nyt system der forenkler og effektiviserer administrationsarbejdet”, siger fagchef i Kommuneqarfik Sermersooqs forvaltning for Børn og Skole, Frederik Lundblad.

Det havde længe været på programmet i Kommuneqarfik Sermersooq at få et digitalt system, der kunne samle alle foreninger og selvejede haller i ét system, der både kunne skabe overblik for borgerne og administrationen samt en bookingløsning, der fungerede for alle parter. Men det har været en omstændig proces.

”Vi har længe ledt efter et system, der kunne det hele, men mange systemer viste sig kun at kunne én ting, og så skulle vi til at finde andre systemer at supplere med,” fortæller Frederik Lundblad.

Løsningen blev BRND, som både indeholder foreningsregister, bookingsystem og tilskudssystem, aktivportalen, der viser kommunens foreninger, aktiviteter, huse og haller, piffissat.gl, hvor borgerne har mulighed for at booke ledige tider, samt infoskærme.

For Kommuneqarfik Sermersooq var én bestemt faktor yderligere i spil: sproget. Systemet skulle kunne oversættes til grønlandsk.

”Jeg var ret overrasket over både systemets kunnen, men også at vores krav om sprog blev tilgodeset,” siger Frederik Lundblad, som uddyber med, at forventningerne til BRND-løsningen er høje.

”Det har været et mål at have alt samlet ét sted, at kommunen blev mere tilgængelig for borgerne – og yderligere at være åbne om, hvordan kommunens midler bliver fordelt”.

Hele systemet til Kommuneqarfik Sermersooq går i luften senest til august 2019.