Borger

Børn og unge i Tasiilaq laver smykker

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq og UNICEF arrangere smykkerworkshop for børn og unge i Tasiilaq.

Smykkeworkshoppen skal give børn og unge et pusterum og noget at lave i sommerferien, når skolen er lukket. Her kan de bruge deres kreative evner og lære noget, som de kan tage med sig videre i livet.

”Når man laver smykker, falder kroppen til ro, mens hænderne arbejder, og det er en rar måde at være sammen på. Et smykke kan bringe dig lykke og være et godt minde, som er rart at have på sig på en mørk dag. På denne workshop skal de unge lave et smykke af noget, de selv finder, så det får en helt særlig betydning,” fortæller guldsmed Nicolai Appel.

Sammen med kunster Buuti Pedersen skal han undervise på workshoppen, og med sig har de Nicolai Appels lærling, Nadja Arnaaraq Kreutzmann, som blandt andet har designet smykkekollektionen ”Panikpanik”, som er inspireret af inuittatoveringer.

”Jeg håber, de unge vil få en spændende uge og prøve et fag, som har et stort potentiale for fremtidens Grønland,” siger Buuti Pedersen.

Workshoppen finder sted i ungdomshuset i Tasiilaq d. 1. juli – 5. juli 2019.