Borger

Årets lærer: Vellidt og elsket af børnene

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq har kåret ”Årets lærer” og prisen går til rådgivningslærer Anette Mølbæk Broman der er klasselærer for en 7. klasse i Tasiilaq.

Borgerne har haft mulighed for at nominere en lærer der gør en forskel, motiverer og inspirerer børnene i folkeskolen. 

Skoleinspektør i Tasiilami alivarpik, Nukànguak’ Kristiansen siger: ”Anette Mølbæk Broman har sidste år oprettet Legepatruljen, som har været en så stor succes, at vi i år har arbejdet med at sprede den ud til alle bygderne. Det har hun som gjort suværent og nu har Kuummiit, Sermiligaaq og Kulusuk deres egen legepatrulje”.

Legepatruljen organiserer lege i forskellige grupper i skolegården. Børnene spiller for eksempel høvdingebold i et hjørne af gården, fodbold i et andet og rundbold i et tredje hjørne.

”Efter legepatruljen er kommet til har vi oplevet, at gråd og dramatik under frikvarteret nærmest er væk og de fleste elever er glade når de holder frikvarter”. 

Anette Mølbæk Broman har desuden kørt konflikthåndteringer med individuelle samtaler.

”I år har der været 6 store konflikthåndteringer. Først har hun holdt individuelle samtaler med alle elever der er ramt af en konflikt. Det kan være elever der af forskellige årsager er blevet uvenner og har dannet deres grupper for sig. Dem holder hun samtaler med individuelt, med forældrenes samtykke. Og til sidst har hun holdt konfliktmægling med alle eleverne, hvor forældrene står bag og observerer konfliktmæglingen. Det har været en stor succes og det har skabt en meget mere rolig og tryg skolegang for mange af vores elever”, siger Nukànguak’ Kristiansen.

Hun har ligeledes kørt vredeshåndteringer, hvor hun har lært eleverne at takle deres vrede på en anden måde end at slå eller lave hærværk.

Anette Mølbæk Broman er klasselærer for en af 7. klasserne og hun underviser i engelsk, matematik, og personlig udvikling.

”Jeg har observeret hendes undervisning og der er bare struktur i hendes undervisning. Eleverne elsker hende og det er som om at hele klassen bliver helt stille når hun begynder at snakke og hun hører elevernes meninger og fører samtaler med dem”.

Anette Broman Mølbæk har været lærer på Tasiilami Alivarpi snart i 3 år. Hun er færdig med sin kontrakt til sommer og har valgt at træde af som skolelærer.

”Det er et stort tab for alle os i kommunen. Vi kan dog trøste os med, at hun fortsætter med at blive boende i Tasiilaq efter hun er stoppet på skolen”, siger Nukànguak’ Kristiansen.