Borger

27 tons affald i Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Forårets storskraldsindsamling var en succes. Affaldscentret afhentede over 27 tons affald i perioden 20. maj til 7. juni – det var hele 10 tons mere end sidste år. 137 borgere og boligforeninger benyttede sig af ordningen, hvor de kunne bestille afhentning af kasseret indbo og affald fra oprydning omkring deres boliger.

Udover storskraldsindsamlingen har affaldscenteret deltaget i børnenes Saligaatsoq i forsamlingshuset i Nuuk og her havde børnene mulighed for at møde affaldscenterets maskot, den flotte orange affaldsko Knora. De som havde lyst kunne farvelægge en tegning af Knora og vinde flotte præmier.

Børn og voksne havde mulighed for at sortere dagligdagsaffald i den rigtige beholder eller indsamlingsordning, og at få en snak med affaldscenterets personale om, hvad man skal gøre med affaldet, så det ikke skader naturen.

Kommunens stand bød også på en udstilling om, hvordan gamle fiskenet kan genbruges og omdannes til ny plastik, som for eksempel affaldscentrets grønne genbrugsbænk.