Borger

Tasiilaqs unge har talt: ”B2” bliver til ”Igdlo”

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I Tasiilaq har huset B2 fået nyt navn. Nu hedder ungdomskulturhuset ”Igdlo”.

Ungdomskulturhuset fik i slutningen af marts arrangeret en navnekonkurrence.

Og i forbindelse med konkurrencen kom der forskellige bud på, hvad ungdomskulturhuset kunne hedde.   En jury blev sat på opgaven og skulle finde vinderen af navnekonkurrencen. Her blev navnet ”Igdlo” valgt fordi det symboliserede flere ting.

”Navnet er skrevet på den traditionelle stavemåde, så det er en måde at være forbundet til den traditionelle kultur” fortæller leder af ungdomskulturhuset, Mia Skifte Lynge og fortsætter, ”ungdomskulturhuset og navnet Igdlo passer godt sammen. Det er et samlingspunkt for ungdommen. Et hus der skal rumme kultur både det traditionelle og det moderne”.

Mia Skifte Lynge fortæller at navnet er det helt rigtige til ungdomskulturhuset. ”Det er jo et hus, som vi selv skal fylde med en masse kreativitet og varme, og jeg ved at der kommer til at være rigtig mange spændene arrangementer”, siger Mia Skifte Lynge.

Henning Arqe blev vinderen af navnekonkurrencen og som præmie fik han et gavekort.