Borger

Myndigheder samarbejder om Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq, Grønlands Politi og Grønlands Selvstyre har lavet en samarbejdsaftale om beredskab og handlevejledning, ved mistanke eller viden om seksuelle overgreb mod børn og unge.

Kommuneqarfik Sermersooq, Grønlands Politi og Grønlands Selvstyre har indgået et tværsektorielt samarbejde, der har til formål at igangsætte en samlet og koordineret indsats om, hvordan man forebygger, mindsker og behandler seksuelle overgreb mod børn i Tasiilaq. Aftalen er kommet i stand efter et tæt samarbejde som blev igangsat i 2018.

”Samarbejdet er et skridt på vejen mod bedre vilkår for børn og unge i Tasiilaq. Jeg håber, at der kan etableres lignende samarbejde om beredskab i resten af Grønland” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup er ligeledes tilfreds med aftalen og udtaler: ”Vi skal hele tiden have fokus på området og med en styrket fælles indsats er vi på vej i den rigtige retning. Sammen kan vi yde mere til fordel for udsatte børn og unge. Jeg ser frem til vores fremtidige samarbejde.”

Grønlands Politis politimester Bjørn Tegner Bay er også meget glad for aftalen: ”Det er mit håb, at børnene vil opleve, at de mødes af nogle myndigheder, der i fællesskab vil gøre alt for at hjælpe dem. Det skal denne samarbejdsaftale være med til at sikre”.

Samarbejdsaftalen betyder, at myndighederne går sammen om et bindende, rettidigt, tværfagligt koordineret samarbejde for at forebygge, mindske og behandle overgreb mod børn i Tasiilaq.