Borger

Børn designer Aqqaluks plads

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Parkområdet ved Aqqaluks plads skal revitaliseres, og børnene i fritidshjemmet Aqqaluk har været til workshop med Kommuneqarfik Sermersooq, hvor de er kommet med deres egne ideer, til hvad der skal ske.

Thomas Lam fra By- og Boligudvikling er projektleder for udviklingen af Aqqaluks plads. Han har bedt børnene om at tegne deres ønsker og forestillinger om hvad, der kunne gøre parkområdet et endnu bedre sted at være. 

Borgerinddragelse er en stor del af projektet, og denne workshop fokuserede på at få børnenes input med.

”Børnene har været overaskende optaget af opgaven og er kommet med en helt  masse forslag, lige fra legeplads, til fårehold og tipier. Det er sjovt at se, hvor kreative de er” siger pædagog Johanne Ezekiassen. 

Og resultaterne af borenes kreative arbejde, vil indgå i det fremtidige arbejde.

”Børnene har hygget sig med at tegne og skrive deres forestillinger ned på papir. De kunne for eksempel godt tænke sig en rutsjebane med tre baner, en gynge med tre sæder, tipier og en skaterbane. Legepladsen med de tre rutsjebaner skulle også gerne have et lille hus ovenpå, med en altan på toppen så man kan nyde udsigten”, fortæller Thomas Lam  

Når alle forslag og ideer fra borgerne er samlet, skal de igennem en analyse, og inddrages til udviklingen Aqqaluks Park.        

Parkens øvrige interessenter inviteres til en workshop den 27. maj fra 14-16. Workshoppen afholdes på rådhuset, alle interesserede er velkommen til at deltage