Borger

Udveksling af socialrådgivere er stor succes

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I to måneder har Marianne Larsen og Louise Møller Frantsen fra Aalborg kommune delt deres erfaring og kompetencer med Forvaltning for Børn og Familie

Der er langt fra Aalborg til Nuuk, men to socialrådgivere fra Sermersooqs venskabskommune kunne uden problemer behandle sager fra deres første dag på udveksling. De to socialrådgivere er første skridt i et større udvekslingsprojekt mellem de to kommuner og fagchef for Myndighedsområdet, Peter Brix Adsersen, er fuldt ud tilfreds: ”Forløbet har været over al forventning, og bare fungeret fra første dag. Blandt andet på grund af Marianne og Louises positive tilgang og store nysgerrighed. De er fagligt dygtige og gode ambassadører, der tager til sig lige så meget som de lærer fra sig. Det bliver spændende hvordan udvekslingen fortsætter, og det gør den, hvis det står det til os.”

Fra Aalborg til Nuuk

Begge socialrådgivere, der til dagligt arbejder i samme afdeling i Aalborg, vidste fra første orienteringsmøde at de ville afsted sammen. Louise fortæller: ”Vi kan godt lide at blive udfordret, og følte at vi havde noget at bidrage med. Det er dog svært ikke at føle, at man ikke bare kommer trampende med ændringer, når vi afholder kurser, får tildelt sager, og så videre. Men vi er blevet taget enormt godt imod.” Marianne fortsætter: ”Både kollegialt og fagligt, men også socialt. Vi har også været rigtig glade for forløbet, og har selv lært utroligt meget fra vores dygtige kolleger heroppe.”

Der er forskelle

Om de store forskelle på det socialfaglige område i kommunerne, påpeger Marianne:

”Distancerne byerne imellem er en udfordring vi ikke er vant til fra Aalborg, og det har været lærerigt at se hvordan det bliver taklet. Samtidig der er meget kortere fra ansatte til ledelsen. Det kan have sine fordele, hvis man for eksempel har fundet en løsning på et problem, der hurtigt skal gennemføres.”

Louise var i starten overrasket over den ærlighed hun mødte når hun havde samtaler med borgere: ”Alle kendsgerninger bliver fremlagt hudløst ærligt, og man kan mærke på mange, at de meget gerne vil have hjælp. En ting der dog ikke bliver snakket om, er følelser. Det er ellers vigtig i de her forløb, så det har vi haft fokus på under hele vores ophold.”       

En smagsprøve af Grønland

Men de to aalborgensere har ikke kun fået nye arbejdserfaringer, de har også oplevet Grønland.

 ”Vi fået en smagsprøve af Grønland. Både den smukke natur, de fantastiske mennesker, og et indblik i Sermersooqs socialfaglige arbejde. Vi har både givet og fået faglige kompetencer, og hvis det står til os, skal samarbejdet helt klart forsætte. Alle involveret får noget ud af denne ordning,” siger Louise.

Marianne afslutter: ”Når vi kommer tilbage til Aalborg skal vi fortælle om forløbet, og der kommer vi helt sikkert til at anbefale det til andre. Selvom vi selvfølgelig håber at vi selv får chancen for at komme tilbage, igen og igen.”