Borger

Multi-Kulti er en publikumssucces

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fra torsdag den 4. til søndag den 7. april fejrede man mangfoldigheden i hovedstaden, da der i weekenden var Multi-Kulti.

Mini Biograf, kreere dit eget flag, lær historien om tupilakker samt få malet kærlighedsportrætter.             Det var blot nogle af de ting man kunne opleve, under Multi-Kulti.

Stor succes

Projektleder for Multi-Kulti Anne Kirstine Von Eyben er overrasket over hvor mange mennesker der valgte at bruge deres weekend på kulturfestivalen.

 ”Selv om nogen af vores arrangementer havde lange køer, var gæsterne glade og nysgerrige. Det var dejligt at se. Borgene i Nuuk vil gerne vide mere om hinanden, og det er en erfaring vi gerne tager med til næste års festival”, siger Anne Kirstine Von Eyben.

Det kulturelle bibliotek

På Nunatta Atuagaateqarfia fortalte 11 borgere i Nuuk om deres hjemland og traditioner til arrangementet ”Mød verden”. Her var der nogle der var mødt op i deres nationaldragter og talte om deres kultur og land.

”Folk var meget nysgerrige og glade for at lære noget nyt, og jeg er rigtig glad for at vores arrangementer er med til at bidrage til Multi-Kulti.” fortæller Chloe Christiansen, hun er fungerende Teamleder for Team oplevelser på Nunatta Atuagaateqarfia.

Smag på verden

I medborgerhuset Illorput kunne man lørdag komme og smage på forskellige grønlandske retter.  Her kunne man smage alt lige fra lammesuppe til røget laks, hellefiskefrikadeller og grønlandske rejer. Arrangementet var en succes, og der gik ikke lang tid før de første smagsprøver var udsolgt.

”Arrangementet med grønlandsk mad var et af de populære, og hvor alt faktisk gik helt efter planen” fortæller Lena Olsen, medarbejder i Illorput. Hun havde været nervøs for om der overhovedet ville komme nogen forbi, og hun er glad for at det gik over al forventning. ”Til vores sidste arrangement hvor vi lavede sushi, kom der rigtig mange mennesker, og jeg var ved at blive meget nervøs, for jeg ville gerne have at der var mad nok til alle” fortæller Lena og griner. ”Men heldigvis var der nok til alle, også selvom hele salen var fuld af mennesker” siger hun. 

Alt i alt er alle arrangørerne glade for at Multi-Kulti igen i år blev en vellykket succes.