Borger

125 års jubilæum

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Østgrønlands største by fejrer 125 år siden koloniens grundlæggelse

Lokaludvalget i Tasiilaq har besluttet at fejringen af jubilæet bliver afholdt i dagene 21. til 23. juni i år. 125 år er et større jubilæum og lokaludvalget mener at det er på sin plads at festlighederne foregår henover de tre dage, der falder sammen med den grønlandske nationaldag.

Tasiilaq blev grundlagt som missions- og handelsstation i 26. august, 1894 og byen vil sammen med bygderne også få muligheden at markere selve dagen. Det bliver dog den 25. august, da den 26. i år falder på en mandag.

Programmet til de tre dage i juni og den 26. august bliver offentliggjort i løbet af foråret.

Tasiilaq har i mange år været den stærste by i Østgrønland og der boede 2063 borgere i byen pr. 1. januar 2019.