Borger

Stor opbakning om sneskulpturfestival

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Med tilskud fra adskillige sponsorer bliver sneskulpturfestivallen i Nuuk endelig en realitet

Fra 21. til 24. marts skal 30 hold dyste mod hinanden, i kampen om at kunne præsentere de mest imponerende sneskulpturer. Under hele forløbet kan alle komme og følge med, og beundre de mange skulpturer fra start til slut.  

”Kommuneqarfik Sermersooq har længe kæmpet for at få genetableret en sneskulpturfestival, og nu sker det endelig!” siger Laila Lund Altinbas, projektleder for Nuuk Sneskulpturfestival 2019. Kommunen er hovedarrangør af festivallen, og fra en udlånt kontorplads på Nuuk Kunstmuseum sidder Laila og koordinerer med de andre der er involveret i projektet.

Hun fortæller, at en af de drivende kræfter bag årets festival, har været Nuuk Lokaludvalg, der som de første afsatte midler til projektet. Siden har adskillige sponsorer tilsluttet sig for at hjælpe med at gøre festivalen en realitet. Sponsorerne er med til at betale for alt fra værktøj og materiale, til merchandise og mad til de frivillige.

”Vi får hjælp fra mange forskellige sider, og kan mærke den fulde støtte af byen. Ikke kun i form af økonomisk støtte. Blandt andet stiller havnen i Nuuk, Sikuki, deres områder til rådighed under hele festivallen, og materialegården ved kommunen kommer og laver selve snekuberne på havnen hvor festivallen foregår. Vi er glade for al hjælpen, og arrangement ville ikke blive til noget uden de ildsjæle der stiller deres tid til rådighed som frivillige,” siger Laila.

Hvis du vil være med til at gøre festivalen så fantastisk som muligt, kan du melde dig som frivillig ved at skrive til snow@sermersooq.gl

Festivalen har tidligere haft deltagere fra både lokale familier, store internationale tegnestuer, samt professionelle sneskulptører fra hele verden, men alle er velkomne og kan tilmelde et hold. Læs meget mere om tilmelding og selve arrangementet på sneskulpturfestivallens egen hjemmeside snow.gl