Borger

Ældreminister på plejehjemsbesøg

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Thyra Frank var torsdag den 7. marts på besøg på plejehjemmet Ippiarsuk i Nuuk. Her fik hun en rundvisning og hyggede sig med beboerne.

”Jeg synes, det er vigtigt at få udvekslet erfaringer, og så har jeg altid haft en drøm om at komme til Grønland. Her er simpelthen så smukt,” fortæller hun og fortsætter:

”Folk her er meget nære, og jeg føler mig så velkommen, jeg er meget betaget af det hele,” siger hun og peger ud mod udsigten, som hun er glad for, at beboerne har.

”Beboerne havde glædet sig hele dagen til at få besøg af ældreministeren”, fortæller en smilende leder af Ippiarsuk, Grethe Veirum.  De sad samlet inde i det store fællesrum, hvor der blev serveret lagkage og kaffe. Der blev sunget fællessang, og efter ønske fra beboerne blev der også sunget ’Mester Jakob’.

Thyra Frank var glad for at få lov til at besøge plejehjemmet og se, at beboerne trives. Hun fortæller, at besøget har været meget givende, og at hun er blevet inspireret af mange ting.

”Jeg synes, at personalet her er meget dygtigt, og det er jo betryggende, at vi har så mange til at passe på de ældre. Jeg synes, vi kan lære meget af det grønlandske personale,” siger hun.

Hun har selv i mange år været leder af et plejehjem, og hun ved, at det til tider kan være svært at få det hele til at køre:

”Heroppe er folk rigtig gode til at samles om de ældre, der er en stor respekt for beboerne på plejehjem, og det, synes jeg, er så godt,” fortæller hun.

Hun sætter stor pris på, at der er plads til det enkelte menneske:

”De har deres eget lille køkken, og det, synes jeg, er så godt. Jeg kom ind, og der var en duft, jeg ikke kendte. Det viste sig, at der var en, der var i gang med at koge sælsuaasat, og det var jo noget helt nyt for mig, men jeg blev så positivt overrasket over, at de må hvad de vil,” fortæller hun og griner.

Thyra Frank og Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Martha Abelsen, har også været på besøg på plejehjemmet i Ilulissat.