Borger

20 år i politik

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Venner og familie fejrer Asii Chemnitz Narups 20 årige virke i grønlandsk politik

“Når jeg møder folk i byen, spørger de gerne ´Hvordan er hun at arbejde sammen med?´. Det er som om de antager at du er en skrap tante og de er spændte på hvordan det mon er at arbejde sammen med dig. Men jeg ved at det er fordi du stiller krav til dine ansatte og kolleger, at folk i byen måske har dette indtryk. Det er fordi du ved at vi alle sammen kan yde lidt mere. Uden denne indstilling kunne vores kommune jo ikke have haft den udvikling, der har været de sidste 10 år du har været borgmester.” Sådan indledte kommunaldirektør Lars Møller Sørensen sin tale og bød velkommen til receptionen.

Det der skulle have været en overraskelsesreception for borgmesteren, havde hovedpersonen luret i løbet af dagen. “Der var ingen af de ansatte der vidste hvorfor der skulle bæres så meget mad ind. Men jeg kunne se på deres ansigter at de holdt på en hemmelighed og der var måske én der kom til at sige ´Vi må jo ikke sige noget´. Så jeg skyndte mig hjem for at skifte tøj,” sagde Asii Chemnitz Narup, der var synligt glad for at se så mange af sine venner og familie samlet et sted.

Kommunaldirektør Lars Møller Sørensen inviterede til en recpetion mandag den 12. marts, for at markere 20 året for landstingsvalget i 1999 hvor Asii Chemnitz Narup blev valgt ind.

Hun var medlem af Landstinget frem til 2008, hvor hun var Landstyremedlem for henholdsvis Familie og Sundhed (2003 – 2005) samt Sundhed og Miljø (2005 – 2006). I 2008 blev hun valgt som formand for overgangsudvalget for Øst-Vest kommunen, hvor hun året efter blev borgmester.

Familie og venner – både private og politiske, fyldte Byrådssalen i Nuuk. Kuupik Kleist var en af talerne, hvor han blandt andet sagde, “Du er en modig kvinde. Jeg har især beundret hvordan du de sidste par år, har taget stilling til og håndteret udvandringen fra Grønland. Du har overhalet landspolitikerne indenom og fremlagt Nuuk som et alternativ til udvandringen. Det er et eksempel på hvordan du som politker altid har gået forrest.”