Borger

Tasiilaq-borgere var spørgelystne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tirsdag aften var der inviteret til borgermøde i forsamlingshuset i Tasiilaq. Udover borgmester Asii Chemnitz Narup deltog 4 andre kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Forsamlingshuset var fyldt med spørgelystne borgere, der stillede det ene spørgsmål efter det andet til de fremmødte politikere. Udover borgmesteren deltog Harald Bianco, Knud Mathiassen, Mala Høy-Kúko samt Laura Taunâjik.

Borgmester Asii Chemnitz Narup indledte borgermødet ved blandt andet at sige:

”Jeg er meget glad for at være tilbage i Tasiilaq. Jeg er her for at deltage i fejringen af ungdomskulturhuset. Jeg har mødt nogle af de unge og har snakket med dem. Tirsdag aften var vi i forsamlingshuset for at fejre ungdommens nye hus. Det var en dejlig begivenhed.

I år kan Kommuneqarfik Sermersooq fejre 10 års jubilæum. Jeg er stolt over at være i kommune sammen med jer. I år kan vi ligeledes fejre 125 års jubilæum i Tasiilaq. Vi er 23.000 indbyggere i Kommuneqarfik Sermersooq. 41 procent af Grønlands befolkning bor i vores kommune”.

Derefter fik borgerne ordet og spørgelysten var stor blandt publikum.

”Hvornår kan vi forvente bedre forhold på bådepladsen?”

”Hvad skal der ske med den tidligere amerikanske base Ikkatteq?”

”Hvornår får vi bedre veje?”

”Bliver der bygget flere boliger i 2019?”

Det var nogle af de spørgsmål der blev stillet til de fremmødte politikere. Borgermødet der startede klokken 19 var sat til at slutte klokken 21, men på grund af de mange spørgsmål sluttede mødet først klokken 22.