Borger

De unge i Tasiilaq har fået deres midlertidige kulturhus

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tirsdag blev ungdomskulturhuset B2 fejret med ”åbent hus” hvor de unge fik mulighed for at få en snak med borgmester Asii Chemnitz Narup.

Stemningen var god og afslappet og flere unge kiggede forbi i løbet af eftermiddagen. B2 er et midlertidigt hus og til sommer vil man gå i gang med at bygge et nyt hus til de unge.

”Jeg er meget glad for at være her i Tasiilaq for at fejre ungdomskulturhuset. I har selv ytret ønske om at få jeres eget hus, hvor I kan udfolde jer, skabe aktiviteter, være kreative og innovative”. Jeg håber at I vil benytte jer af huset. Der er i hvert fald mange muligheder, sagde Asii Chemnitz Narup.

I forbindelse med indvielsen blev der givet et nyt tv, som de unge selv havde ønsket sig. Der blev også givet en hel bunke bøger, så de unge kan hente inspiration blandt andet indenfor musik, kultur og historie.

En af brugerne af ungdomskulturhuset er den 19-årige Maria Ignatiussen.

”Jeg kan godt lide at komme her og være sammen med andre unge. For det meste tegner jeg eller spiller kort med de andre. Jeg er også gået i gang med at lære at spille på guitar. Jeg vil meget gerne blive bedre til at spille på guitar. Jeg har også skrevet lidt sangtekster. Mine tekster handler typisk om livet, kærlighed og vort land. Jeg går også til drama og er også en del af KRK, Kalaallit Røde Korsiat. Den 22. maj skal jeg med til Norge til kulturfestival hvor vi skal danse polka. Min drøm er at blive kok. Lige nu går jeg på Piorsaavik”, siger Maria Ignatiussen.

Gundine Kalia på 26 år går også på Piorsaavik.

”Jeg ved ikke hvad jeg vil i fremtiden. Vi plejer at tage hen til ungdomskulturhuset og spille kalaha eller kortspil. Jeg kan godt lide at sy. Jeg har syet bordskånere. Det er dejligt at mødes med andre unge. Vi kommer her hver uge”, siger Gundine Kalia.

Fejringen af ungdomskulturhuset fortsatte om aftenen i forsamlingshuset, hvor der var underholdning, musik, dans og skuespil.