Borger

Idrætsfolk hædret

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Traditionen tro blev Nuuks idrætsfolk hædret i Katuaq på Helligtrekongersdag, den 6 januar se hvem der har fået priserne her:

Årets Idrætsnavn er Najaaja A. Lyberth (GSS Håndbold / GSS Fodbold)

Alle ved at pågældende der bliver udpeget som årets idrætsnavn er en person, der er engageret og vil opnå gode resultater. Pågældende giver alt under mesterskaber og vil altid vise gode resultater. Pågældende træner hele året og er et forbillede for sit hold og for andre.

Pågældende træner flere gange i løbet af ugen og sætter en ære i at være sund. Udover at aktiv idrætsudøver gør pågældende også sin indflydelse gældende i foreninger i fritiden.

Årets Idrætsnavn har opnået fantastiske resultater i 2018. Ved at vise kvalitet i sit fodboldspil blev pågældende udpeget som en den af  Årets hold og var også med til at vinde mesterskabet i fodbold. Pågældende blev sørme også grønlandsmester i håndbold, hvor pågældende også blev en del af årets hold og blev samtidig udpeget som årets spiller.

Årets talent er Kristian Evaldsen (Qajaq Nuuk)

Årets talent blev mester i forskellige idrætsgrene. Pågældende blev kajakmester i flere forskellige discipliner, pågældende var med til at vinde mesterskabet i fodbold for juniorer derudover var pågældende også med til at vinde mesterskabet i håndbold. Dette års Årets talent går på GUX. Han overraskede i kajakvendinger og slog rekorder og fik flere point i forhold til seniorer. Han bygger også selv kajakker.

Årets hold er Ari Josefsen,  Ujarneq Tobiassen, Kristian Evaldsen (Qajaq Nuuk)

Dette års Årets hold er et ungt hold.  Holdet har særlige evner, idet holdet i kajakmesterskabernes historie har opnået rekord høst af point på ialt 284 point, som er det største, der nogensinde er opnået ved et kajakmesterskab. Under konkurrencer i kajakvending skulle de 3 vende synkromt hvilket de formåede at vise på det fornemste vis og vandt mesterskabet.

269 point har ikke været nået i flere år under seniormesterskaberne.

Disse unge mennesker opnåede bedre resultater end seniorer og havde de deltaget under seniormesterskaberne var de uden tvivl blevet mestre, de unge mennesker har selv bygget de kajakker de konkurrerede med, og de har heller ikke kunnet drive deres sport hvis de ikke selv havde kajak.

Opmuntringspris går til NÛK Oldgirls (isikkamik arsartartut)

Årets opmuntringspris gives til personer som værdsætter bevægelse af krop end alt andet. Vi er alle bekendt med at bevægelse af krop medfører sundere livsstil. Antallet af medlemmer er øget omend de var startet som ganske få, men deres vilje har gjort, at de nåede deres mål med at øge antallet af deres medlemmer. De har også arbejdet for at gøre deres indflydelse til i andre byer, denne sportsgren kan uden tvivl være lidt svær at kapere når man kommer op i alderen, men de troede på sig selv  og arbejdede seriøst for deres sag, så meget, at de har kunne få andre til at starte op i andre byer.

Gruppen har formået at arrangere konkurrencer for første gang i år hvilket i sig selv er fortjener anerkendelse, da arbejdet ikke er ligetil.

Årets træner er David Janussen (b-67 fodbold)

Pågældende er træner i en idrætsforening og har haft stor indflydelse på dem pågædende træner. Pågældende driver sin trænervirksomhed engageret og prioriterer sundt liv. Hvilket har afstedkommet fine resultater hos dem pågældende er træner for.

Pågældende er hjælpsom og for at dem han træner skal opnå endnu bedre resultater, har han også etableret særlige træningstider. Pågældende er afholdt af andre trænere og er samarbejdsvillig.

Hans spillere er flere gange blevet mestre ligesom pågældende også har været ankermand, da landsholdet vandt guld.  Pågældende har formået at gøre U-17 og U-19 til grønlandsmestre i udendørs fodbold.

Årets leder er Kristian Kilime (Fight club nanoq)

Pågældende er en god leder, engageret og samarbejdsvillig. Pågældende har sat en ære i at drive en forening som i gængs forstand er lidt anderledes og i kraft af sin gode lederskab har pågældende formået at opnå resultater.  Det drejer sig ikke alene om træning men han har også formået at etablere andre sociale arrangementer og aktiviteter sammen med medlemmerne og har derved opnået sammenhold og gensidig respekt blandt medlemmerne.

Han har sørget for gode aktiviteter for de unge og han har også sørget for at hans træning har god indflydelse på de unge. Foreningen har måske haltet i ny og næ, men han engagerede ledelse har gjort, at foreningen eksisterer den dag idag.