Borger

De unge i Tasiilaq har fået deres eget hus

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

– Ungdomskulturhuset skal være et hus, som vi skal opbygge og forme sammen med de unge, siger lederen af huset, Mia Skifte Lynge

For nyligt blev der holdt kaffemik for borgerne i forbindelse med åbningen af Ungdomskulturhuset i Tasiilaq. Cirka 50 personer kiggede forbi, hvor der blev serveret kaffe, the og kager.

Ungdomshuset er midlertidigt og til sommer forventer man at gå i gang med byggeriet af et helt nyt Ungdomskulturhus i Tasiilaq.

– Nu er det første skridt taget, og vi glæder os over, at vi endelig har et hus vi kan bruge til at realisere nogle af de projekter, der har været i støbeskeen. Huset giver plads til at være kreativ, iværksætteri, events eller blot til at hygge sig med andre unge. Det er vigtigt for os, at de unge selv kommer på banen med deres egne ideer. Fremtidsperspektivet er, at det er de unge selv, der skaber og driver Ungdomskulturhuset, siger Mia Skifte Lynge.

Man er startet ud med at ha’ få timers åbningstider, og meningen er, at de unge selv skal udfylde resten af tiderne med aktiviteter.

– De unge har en stor medbestemmelse. Vi, der arbejder til dagligt skal tænkes som 8-16 arbejdere, og selvfølgelig kommer vi til at stå for en del af aktiviteter selv, men folk skal regne med, at vi ikke er på arbejde efter klokken 16. Det gør vi på denne måde, så befolkningen får et medejerskab og medansvar for huset, samt at vi åbner op for enhver at komme med aktiviteter, siger Mia Skifte Lynge.

Ungdomshuset i Tasiilaq er for de unge, og i fremtiden har man også planer om at have aktiviteter og samvær med byens ældre, enkelte personer samt børnehaver hvor fokus er på kreativitet og leg.