Borger

Åbent hus: Artsarner – Nyt behandlingssted i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tasiilaq borgerne er mandag den 21. januar 2019, inviteret til åbningen af det nye behandlingssted der har fået navnet Artsarner, på dansk nordlys, et navn det blev udvalgt blandt 16 borgerforslag.

Fristelserne til alkohol og kortspil kommer om aftenen. Men nordlyset kan man altid se på en klar aften. Nogle er lysere, nogle er mørkere og nogle kan virke pulserende på himlen. Når man kigger på nordlyset kommer man til at tænke på livet, der ligesom nordlyset har lyse og mørke perioder

Artsarner vil tilbyde behandling for misbrug af alkohol, stoffer og ludomani, samtidigt med at der vil være behandlingsmulighed for seksuelt misbrugte børn og senfølger efter seksuelt overgreb. Ved behov vil Artsarner også kunne huse en kvindehøjskole, hvis borgerne i Tasiilaq har interesse for idéen.

“Det nye behandlingssted betyder at borgerne i Tasiilaq, nu vil kunne behandling for deres problemer, uden at skulle forlade arbejde og familie i en længere periode. Det er et kæmpe fremskridt for borgerne”, siger formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked, Charlotte Ludvigsen.

Artsarner holder til i bygningen B-1094 hvor børneinstitutionen Amaagajaaq tidligere havde til huse. Bygningen var blevet ledig, efter Tasiilaq fik sin nye børneinstitution Pingajoqqat.