Borger

Ny restaurant åbner på Kolonihavnen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ejerne af Nasiffik og Qooqqut Nuan vandt lodtrækningen om brugen af de tidligere Nipisa-lokaler ved kolonihavnen

”Vi var jo bare en blandt fem restauratører der havde budt ind, så vi turde ikke tro på det før lodtrækningen var helt overstået. Men selvfølgelig lagde vi planer på forhånd, og vi ved præcis hvad vi gerne vil opnå med de nye lokaler” siger Mads Bek.

Det første punkt bliver at flytte restauranten Nasiffik fra de gamle lokaler ved lystbådehavnen, til de nye på Kolonihavnen. Her kan de bespise dobbelt så mange mennesker, og køkkenet er fire gange så stort. Det åbner op for nye muligheder.

Mads Bek uddyber: ”Lokalerne i det gamle Nipisa passer rigtig godt til det vi gerne vil. Vi skal blandt andet have en elev mere i køkkenet. Vi har også planer om et mere alsidigt menukort. Vi vil meget gerne have flere lokale råvarer, og sætte mere fokus på både stamgæster og turisters oplevelse, så vi kan sende dem videre med noget mindeværdigt. Noget de med garanti aldrig har smagt.”

Restauranten i Qooqqut har også været med til at inspirere tiltag i de nye lokaler.

”Hvis vi kan få tilladelse til det, vil vi indføre det samme koncept som vi har i Qooqqut Nuan, som vi kalder Fish and Dish. Så kan turisterne stige af bådene fra deres fisketure, og gå direkte op i restauranten for at få stegt deres fisk. Mens de står og kigger på, fortæller vi dem en masse spændende ting om tilberedningen, naturen og bæredygtigt fiskeri i Grønland.”

Selv hvis de nye lokaler kommer til at tilbyde samme mulighed som restauranten i Qooqqut, er Mads Bek ikke bange for konkurrencen restauranterne imellem.

”Der er så stor efterspørgsel for oplevelsen vi sæsonbetinget tilbyder i Qooqqut, at et lignende tiltag i Nuuk nok ikke kommer til at gøre nogen forskel derinde. Men vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og se hvordan det her nye eventyr udfolder sig!” afslutter Mads Bek.