Borger

Mindeord: Nuuk og Grønland har mistet en af de allerstørste

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nyheden om Anders Brøns’ alt for tidlige bortgang ramte mig med stort chok, stor fortvivlelse og stor uforståelighed. Mine tanker går først og fremmest til den nærmeste familie og de nærmeste venner – for dem må sorgen være ubegribelig stor. Anders Brøns er pludseligt og uden varsel blevet revet fra dem og fra os alle.

Det er en af de allerstørste skikkelser i vort lands historie, der er gået bort. Manden bag den ubetinget største grønlandske erhvervssucces er her ikke mere. Det er ufattelig tragisk og vi er alle ramt af en dyb sorg.

Jeg har lært at kende og respektere Anders Brøns som et behageligt og vidende menneske, der altid var klar til at dele sine erfaringer og komme med gode input og idéer til, hvilken vej vort samfund skulle bevæge sig.

Jeg vil huske ham som en fremragende repræsentant for erhvervslivet i Grønland, for vores kommune og for hele Grønland. Anders Brøns besad alle de dyder som vi konstant efterspørger hos vores unge mennesker.

Han var hårdtarbejdende og han forfulgte sine mål. Han var en dygtig iværksætter, og formåede konstant at optimere og videreudvikle de virksomheder, han involverede sig i. For dette var han dybt respekteret både nationalt og internationalt. Men det steg ham aldrig til hovedet. Han forblev et godt og inspirerende menneske med veludviklede sociale egenskaber og hjertet på rette sted uanset hvor godt han klarede sig i sit professionelle virke.

På den måde var han en inspiration for os alle. En inspiration som vi skal mindes og huske. En inspiration som vi alle bør forpligte os til at videregive til kommende generationer.

Det er en af vort lands allerstørste sønner, der ikke er her mere, men som for evigt vil leve videre i historien om det moderne Grønland.

Æret være Anders Brøns’ minde

– Asii Chemnitz Narup
Borgmester, Kommuneqarfik Sermersooq