Borger

Julehilsen fra affaldscenteret

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

– åbningstider, genbrug og en invitation til dig og dit juletræ

Nu nærmer julen og nytåret sig med hastige skridt og måske er der stadig meget som du skal nå inden du kan sætte dig ved julebordet og ønske godt nytår? Heldigvis hjælper vi dig.

Din dagrenovation hentes som planlagt i jul og nytår

Vi har aftalt med skraldemændene at de sørger for at din almindelige dagrenovation bliver hentet helt som den plejer både i julen og til nytår, så det behøver du ikke tænke på. Til gengæld vil vi minde dig om at hvis du har mere affald end der kan være i dit stativ, så skal du selv sørge for at bringe det ud til Affaldscenteret.

Ændrede åbningstider for Affaldscenteret og modtagestationen i juledagene.

I juledagene vil åbningstiderne for Affaldscenteret og modtagestationen være lidt anderledes end de plejer.

Affaldscenterets åbningstider mellem jul og nytår:

Tænk genbrug og glæd andre med det du ikke selv kan bruge

Juletid er gavetid – og når alle de dejlige nye ting skal tages i brug, må de gamle vige pladsen. Men måske virker de stadig fint, og måske sidder der nogen derude, som lige går og ønsker dig det du gerne vil smide ud?

Vi her på affaldscenteret opfordrer alle til at tænke genbrug også i julen for der findes rigtig mange gode muligheder for at give gode genbrugsværdige ting og sager nyt liv i nye hjem.

Har du fået nyt tv i julegave og skal du af med det gamle? Prøv f.eks. at sætte en annonce på en af de mange KØB-SALG-BYTTE sider på facebook – det er nemt, du gavner miljøet og gør et andet menneske glad – og måske tjener du oven i købet en lille skilling på en god handel.. det er win-win-win – hele vejen rundt.

Invitation til dig og dit juletræ – sammen kan vi måske lave en hel ” juletræsskov”

Når julen bæres ud efter nytår og juletræet ikke længere skal stå med al sin pynt i stuen, håber vi at du vil være med til at give dit juletræ et lidt længere liv end normalt. I perioden mellem 1. og 8. januar inviterer vi dig derfor til at aflevere dit juletræ på en af de pladser som er afmærket på kortet nedenfor. Hvis vi er mange der kommer med vores juletræ, kan vi måske rejse en hel juletræsskov, som man kan gemme sig i.

Den dyre juletræsfod skal blive hjemme, men hvis du har et træ med ”gammeldags” træfod så lad den endelig sidde på, for så kan juletræet nemlig stå op. Hvis der er kommet endnu mere sne, kan du også ”plante” dit juletræ direkte i sneen.

Af hensyn til brandsikkerheden må man ikke aflevere juletræet før 1. januar, og der må ikke være pynt på træet, så husk at tage det af – det kan genbruges til næste år.

Efter d. 8. januar bliver træerne samlet ind og neddelt så de kan komme i forbrændingen eller bruges som opfyld rundt omkring i byen. Det er selvfølgelig absolut forbudt at sætte andet end juletræer på pladsen – andet affald skal afleveres til Affaldscenteret.

Medarbejderne i Sermersooq Affaldscenter ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.