Borger

Internationale studerende besøgte Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Folkeskoleelever fra både Grækenland og Frankrig besøgte Nuuk, som et led i Erasmus-programmet, et uddannelsesprogram, der har til formål at fremme samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner i EU

Efter en uge i Grønland hvor både museer, kirker og skolebesøg var en del af programmet, afsluttede eleverne deres besøg med et visit til rådhuset i Nuuk.

Her blev de blandt andet budt på en præsentation om gobelinerne i byrådssalen og om kommunen generelt. Da eleverne nu selv skal til at lave indhold og journaler om deres oplevelser til Eramus-hjemmesiden, fik de også et par gode råd med på vejen af kommunikationsafdelingen. Blandt andet eksempler på hvordan de kan holde deres tekster korte, hvordan de husker de vigtigste informationer, samt vigtigheden i at bruge billeder, når de skal til at skrive om deres oplevelser.

Og oplevelser havde de mange af: ”Vi har prøvet og set så mange nye spændende ting siden vi kom til Grønland, lige fra gamle kirker til det nye moderne Naturinstitut”, sagde Zoe Christaki fra Grækenland, ”Og folk kører som vanvittige heroppe med alt det sne og is, selvom det nok bare er os der ikke er vant til det”, tilføjede Martijn Stienstra fra Frankrig.

En ting de alle kunne blive enige om, er at Nuuk er et enormt koldt sted, med en masse flinke mennesker, og at de alt i alt havde en meget god tur. Aris Patakiaras fra Grækenland blev dog bakket op af både Zoe og Martijn, omkring hvad deres største oplevelse havde været: ”At kigge op på nattehimlen den første aften, og se den fyldt med det smukke nordlys!”

Aris ser programmet som en unik mulighed for at rejse rundt i verden og møde nye mennesker, og Zoe mener det er en helt fantastisk måde at få livserfaring på, og møde andre børn fra andre kulturer. Martijn følte et ”behov for at blive bedre til engelsk. Og så er det en god måde at få set verden og alle de traditioner og skikke der findes rundt omkring.”

Melanie Væggermose Fjordside er en af eleverne fra Nuuk der er med i Eramus-programmet. Hun forklarede hvorfor hun tilmeldte sig: ”Det lyder spændende, og min far opfordrede mig også. Han har prøvet noget lignende, men hvor han boede ved en familie i stedet for. Og så vil jeg også gerne blive endnu bedre til engelsk. Vi skal til Frankrig næste år som en del af programmet. Det bliver bare så spændende!”