Borger

Familier får hjælp til at blive sammen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq intensiverer arbejdet med at få flere anbragte børn og unge hjem til deres familier. Det sker ved at ansætte fire ekstra pædagoger til at støtte familierne i deres eget hjem.

– Lige nu har vi 200 børn og unge anbragt uden for hjemmet. Ved at give støtte i hjemmet, vil det være muligt at få nogle af disse børn hjem til deres mor og far. Det er værd at investere i, siger formand for Udvalg for Børn og Familie, Uju Petersen.

De 200 børn er anbragt i kortere eller længere perioder i enten institutioner eller ved plejefamilier og for at få så mange som muligt hjem til deres forældre, har Kommuneqarfik Sermersooq afsat 800.000 kroner til næste år og 1,2 millioner de næste 3 år til arbejdet med udsatte børn og unge.

Børne- og Familiecenteret i Nuuk tilbyder familiebehandling og terapeutiske samtaler til de familier der har brug for støtte.

– Mange forældre arbejder hårdt for at skabe en forandring i deres liv, så de kan blive genforenet med deres børn. Familierne har dog fortsat brug for at arbejde med sig selv og har brug for at komme ud af den livsstil der har skabt problemerne. Jeg er rigtig glad for at vi kan hjælpe dem med det, siger Uju Petersen.